ZAPOČELA PROVEDBA DRUGOG PROJEKTA ERASMUS +

HDLU ZAPOČEO PROVEDBU DRUGOG PROJEKTA U OKVIRU EU PROGRAMA ERASMUS +  UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 2

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika od 1.6.2016. do 31.5.2017. provodi drugi projekt u okviru EU programa Erasmus + naziva Umjetnici za umjetničko obrazovanje 2. 

Projekt je osmišljen kao jedna od aktivnosti kojom će se obilježiti 150. jubilarna godišnjica HDLU-a koja će se odviti 2018. godine, te se njime omogućuje 2-tjedna inozemna mobilnost 29 učenika iz 5 hrvatskih škola primijenjenih umjetnosti u svrhu provođenja stručne prakse pod mentorstvom profesionalnih likovnih umjetnika u Sloveniji i Austriji.

Iskustvo hrvatskih učenika s prošlogodišnje mobilnosti u Mariboru

HDLU je nositelj konzorcija koji okuplja 5 škola diljem Hrvatske: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Škola likovnih umjetnosti u Splitu, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula; te 2 inozemne partnerske organizacije NEXT – verein fuer zeitgenoessische kunst iz Austrije te Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Slovenije.

EU projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje 2  je projekt koji se nastavlja na Umjetnici za umjetničko obrazovanje i ima za cilj nadopuniti obrazovni kurikulum za zvanje slikarski odnosno kiparski dizajner relevantnim znanjima i vještinama kako bi učenici po završetku škole bili konkurentniji na tržištu rada odnosno pri nastavku školovanja na tercijarnoj razini.

Na mobilnosti će sudjelovati ukupno 29 učenika koji se obrazuju za zanimanje slikarskog odnosno kiparskog dizajnera iz 5 hrvatskih gradova te po 1 nastavnik iz svake škole. Učenici iz Splita, Osijeka i Zagreba će boraviti na 2-tjednoj mobilnosti u Grazu, a učenici iz Pule i Rijeke u Mariboru. Mobilnost će se sastojati od 10-dnevne stručne prakse koja se odvija u umjetničkom ateljeu pod nadzorom mentora, profesionalnog likovnog umjetnika. Uz praksu, mobilnost sadrži bogati kulturološki program koji uključuje organizirane posjete muzejima i galerijama, razglede grada, upoznavanje lokalnih umjetnika i kulturnih institucija te aktivnosti povezivanja s lokalnom zajednicom.

Mobilnost u Mariboru odviti će se od 29. siječnja do 11. veljače 2017., a mobilnost u Grazu od 12. do 25. veljače 2017.

Projekt je osmišljen kao jedna od niza aktivnosti kojom će HDLU najaviti 150. godinu djelovanja. Naime, 2018. je jubilarna 150. godina od osnutka Društva umjetnosti, preteče organizacije današnjeg HDLU-a. Pored pogleda u prošlost, cilj je HDLU-a da ova važna godišnjica bude temelj za stvaranje novih vrijednosti i međuinstitucionalnih suradnji s ostalim ustanovama koje su proizašle iz Društva umjetnosti. Želeći se povezati sa Školom za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba, HDLU je inicirao i osmislio EU projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje, te je, s ciljem postizanja učinka na nacionalnoj razini, na sudjelovanje pozvao i ostale srodne škole iz Hrvatske.

Projekt se financira u okviru programa Erasmus +, najvećeg program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine.

ERA+ logologo_kibla_123HDLU_logo_150_ white small

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

*utorak – nedjelja: 9.00 – 12.00, 16.00 – 20.00
*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR Pojedinačna ulaznica

3 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

2 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

 

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU