IZLOŽBA: Monike Eliette Jandl i Luke Tomića „Moving particles“

Monike Eliette Jandl i Luka Tomić

Moving particles

PLÜ23

12.10. – 09.11. 2024.

U Galeriji PLÜ23 u Grazu 12.10. 2024. u suradnji Grupe 77 i Hrvatskog društva likovnih umjetnika otvorena je izložba „Moving particles”. Izložba „Moving particles“ spoj je dvoje autora, Monike Eliette Jandl i Luke Tomića. Kroz različite teme rada, mogu se uočiti sličnosti u rasporedu nadgrobnih spomenika te keramičkih komadića gline. S jedne strane nalazi se groblje s povijesnom pozadinom, Partizansko spomen-groblje u Mostaru, Bosna i Hercegovina, memorijalna nekropola koju je osmislio Bogdan Bogdanović i koja je izgrađena 1965. godine u čast jugoslavenskim partizanima u Mostaru koji su pali tijekom Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji. Na to se u svom radu referira hrvatski umjetnik Luka Tomić. S druge strane, tu je tekstilni rad Monike Eliette Jandl, sastavljen od utkanih čestica u grupacijama. „Čestice“ su tragovi, slični onima koje bismo mogli pronaći na groblju.

BIOGRAFIJA

Luka Tomić (1995.), vizualni je umjetnik koji je završio preddiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku Novih medija i animacije 2022. godine. U svom radu bavi se crtežom, ilustracijom, slikarstvom, grafikom, uličnom umjetnosti, tetoviranjem, performansom, instalacijom i land artom. Izlagao je na dvije samostalne izložbe(+SICANJE+, Galerija Karas, 2022. i :3, Galerija Kamba, 2024.) te više skupnih domaćih i inozemnih izložbi. Član je HDLU i HZSU.

 

Uz potporu:

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

*utorak – nedjelja: 11.00 – 19.00
*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

3 EUR  Pojedinačna ulaznica

2 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

2 EUR  Pojedinačna grupna ulaznica (2)

6 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

2 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

 

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU