IZLOŽBA: AFAR: topografija projekta

AFAR: topografija projekta 
Galerija Bačva, Dom HDLU
24.10.- 24.11.2024.

četvrtak, 24.10. 2024. u 19.00 u Galeriji Bačva, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se izložba AFAR: topografija projekta.

Izložba predstavlja rezultate dvogodišnjeg europskog projekta Artists for Artists Residency Network, koji je imao za cilj poboljšati mobilnost suvremenih vizualnih umjetnika_ica i kustosa_ica, stvarajući pritom veće mogućnosti za žene u umjetnosti. Projekt se odvijao u četiri europske partnerske zemlje – Rumunjskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i Austriji te je uključivao 12 umjetničkih rezidencija u Zagrebu (HR), Mulhouseu (FR), Bukureštu (RO) i u Săcel, Maramureș (RO), 4 kustoske rezidencije u Zagrebu i Bukureštu, 12 konferencija u Zagrebu, Bukureštu i Beču te završava s 3 međunarodne izložbe u Beču, Zagrebu i Bukureštu.

“Projekt Artists for Artists Residency generirao je ne samo nove umjetničke radove, već je i otvorio i promovirao zagrebačku umjetničku, kulturnu i akademsku zajednicu kustosicama i umjetnicama/umjetnicima iz europskog sjevera, istoka i juga. Osmišljen kao horizontalna platforma nastanka i razmjene novih umjetničkih i autorskih djela projekt je otišao i korak dalje osmišljavajući nove formate radionica, umjetničkih istraživanja i življenih iskustava.” (Iz predgovora Josipa Zankija i Rimantasa Plungėa)

Izlažu:

Željko Beljan (HR), Bik Van der Pol (NL), Tanja Boukal (AT), Larisa Crunțeanu (RO), Megan Dominescu (RO), Nikolina Hrgović Knežević (HR), Zoya Laktionova (UA), Sarah Mcnulty (DK), Iza Tarasewicz (PL), Eve Woods (IE)

PREDGOVOR

OPISI RADOVA

O UMJETNICIMA

 

U okviru projekta:

Partneri projekta:

Uz potporu:

  

Sufinancira Europska unija – CREA-CULT-2022-COOP. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

[Broj projekta: 101100309 ]

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost HDLU i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

*utorak – nedjelja: 11.00 – 19.00
*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

3 EUR  Pojedinačna ulaznica

2 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

2 EUR  Pojedinačna grupna ulaznica (2)

6 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

2 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

 

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU